Ανακοινώσεις

 • Ανακοίνωση στήριξης του Επίκουρου Καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους

  Η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο συνάδελφο Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους.

 • Η θεσμική κατοχύρωση του συνδικαλιστικού χρόνου και τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας

  Με έκπληξη ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή προ ολίγων ημερών τον κ. Σκαλιά, σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ το εξής: Επειδή μια κυβέρνηση είναι πρόσφατα εκλελεγμένη, δικαιούται να παραβιάζει τον περί Συντεχνιών Νόμο του 1965, τον Κυρωτικό Νομο 30(ΙΙΙ) του 1995 της Διεθνούς Σύμβασης 135 του 1971 για τους Αντιπροσώπους των Εργαζομένων, και τα άρθρα 21 και 26 του Συντάγματος.

 • Ανοικτή επιστολή στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου: Αξιολόγηση της PISA και ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης

  Αξιότιμε Πρόεδρε του ΔΗΣΥ, Ως απάντηση σε πρόσφατη ανάρτησή σας στο Twitter (https://twitter.com/AverofCY/status/1017915363567136768), θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.

 • Στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στα απεργιακά μέτρα της Συντεχνίας Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ)

  Στις 7/12/2017 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας Διδακτόρων Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) αποφάσισε τη λήψη απεργιακών μέτρων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου λόγω της μη τήρησης των συμφωνηθέντων μεταξύ της Διοίκησης του Πανεπιστημίου και της ΔΕΔΕ τον περασμένο Ιούνιο. Στηρίζουμε την ιστορική αυτή απόφαση στο μεγαλύτερο και παλαιότερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου με την επιθυμία να συνδράμουμε ώστε να γίνει ευρέως γνωστή στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ και στην κυπριακή κοινωνία.

 • Καλωσόρισμα

  Συνάδελφε / Συναδέλφισσα, Καλώς όρισες στη μεγάλη ακαδημαϊκή οικογένεια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο ακαδημαϊκό σου έργο μέσα σε ιδανικές συνθήκες εργασίας.

 • Σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου Ερευνητικών Έργων

  Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ αναμένει από τις Αρχές του Πανεπιστημίου (Συμβούλιο, Πρυτανικό, Σύγκλητο, κτλ) να λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να πέφτει πάντα άπλετο φώς σε όλες τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται κακοδιαχείριση. Αναμένουμε από τα όργανα του πανεπιστημίου μας να λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και με στόχο την βαθιά κάθαρση και εξάλειψη φαινομένων που εκθέτουν το όνομα του πανεπιστημίου μας.

 • Ανακοίνωση ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ για δηλώσεις λειτουργού της Υπηρεσίας Έρευνας του ΠΚ

  Ως εκπρόσωποι των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε επί ανάρμοστων δηλώσεων της λειτουργού του ΠΚ, κας Ξένιας Κωνσταντίνου.

 • Σχετικά με την ανάθεση ρόλου Ελέγχοντα Λειτουργού σε ακαδημαϊκό προσωπικό

  Πρόσφατα η Διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) επέβαλε στα Μέλη ΔΕΠ να αναλάβουν καθήκοντα "Ελέγχοντα Λειτουργού" ερευνητικών προγραμμάτων και αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σπουδών. Σημειωτέον ότι οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανάληψη καθηκόντων Ελέγχου Λειτουργού δεν περιορίζονται ΜΟΝΟ σε θέματα που άπτονται της ερευνητικής ή διδακτικής δραστηριότητάς των εν λόγω προγραμμάτων. Σε αντίθεση με ότι προβλέπεται στο σχέδιο υπηρεσίας των μελών ΔΕΠ, επεκτείνονται και σε καθήκοντα Διοικητικής (π.χ., διατύπωση και ερμηνεία Συμβολαίων) και Οικονομικής Διαχείρισης (π.χ., Λογιστική υποστήριξη, είσπραξη εσόδων, κτλ.) αυτών.

 • ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ:Ενημέρωση εκπαιδευτικής κοινότητας για πρωτοβουλίες συγχώνευσης των κρατικών πανεπιστημίων

  Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ καταδικάζει έντονα κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της αυτονομίας του ΤΕΠΑΚ

 • Δομημένη προεκλογική δημόσια συζήτηση - Debate

  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 7-9μμ. Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ διοργανώνει δομημένη προεκλογική συζήτηση (debate) μεταξύ των υποψηφίων Πρυτάνεων και προσκαλεί όλο το εκλεκτορικό σώμα να συμμετέχει.

Σελίδες